Момиченце се е родило тази нощ в линейка на път за

...
Момиченце се е родило тази нощ в линейка на път за
Коментари Харесай

Момиченце проплака в линейка на път за болницата

Момиченце се е родило тази нощ в линейка на път за болничното заведение в Крумовград, описа шефът на Центъра за незабавна помощ (ЦСМП) в Кърджали д-р Атанас Митков. Той сподели, че повикването за бременна жена в село Бряговец, община Крумовград, е получено в 1,46 часа. Екип на филиала на ЦСМП се отправил към адреса, който е на близо 50 километра от Крумовград, само че се пътува час поради комплицирания терен.

На връщане е започнало раждането. Бебето на 32-годишната родилка е трето за дамата. То е било с увита пъпна шнур, само че фелдшерът Фами Али, който е и ръководител на Комисията по опазване на здравето в Крумовград, и водачът Павел Димитров, са се справили със обстановката. В резултат на способената интервенция се е родило живо и крепко момиченце, описа още доктор Митков.

Той добави, че бебето и  майката са в положително положение, в крумовградската болница. По думите му това е вторият за годината случай, в който жена ражда в линейка в област Кърджали. Първият е от 29 юни, когато жена от кирковското село Чорбаджийско ражда крепко момченце на път за болничното заведение в Момчилград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР